Beach Volleybal

Beachvolleybal nu ook in Winterswijk.

Dankzij de goede samenwerking tussen Wiko (korfbal, HCW (handbal) en Skopein Wivoc (volleybal) beschikt Winterswijk met ingang van 25 april a.s. over een toplocatie als het gaat om de beachsporten. Met een afmeting van 30 x 40 m is er een beachlocatie tot stand gekomen waar menige vereniging jaloers op zal zijn. Het is ook een permanente locatie welke in de zomermaanden beschikbaar zal zijn.

Door de keuze van deze afmetingen en het juiste zand krijgt deze accommodatie zonder problemen de A-status toegewezen. Certificering zal nog moeten plaatsvinden. Voor het volleyballen zijn er 3 velden beschikbaar. Velden welke allemaal vrijstaand zijn met een uitloop van 5 meter aan de zijkanten en maar liefst 7 meter aan beide achterlijnen. Met de aanschaf van het topmerk Funtec beschikt men over materiaal wat ook voldoet aan de hoge eisen van de NeVoBo en FIVB.

De locatie is uiteraard in eerste instantie bedoeld voor de leden van de 3 verenigingen. Zij hebben in ieder geval voor komende zomer een vaste avond, namelijk donderdagavond vanaf 18.00 uur ( indien noodzakelijk vanaf 17.00 uur) waarbij om 22.00 uur de sportactiviteiten gestopt worden. Willen derden gebruik maken van de velden dan kan dit door een reservering aan te vragen via deze website. Binnen 48 uur ontvangt men bericht terug of de reservering gehonoreerd kan worden.

Voor de volleyballers zijn er komende zomer al 4 toernooien welke in de planning staan. Op zaterdag 18 juni komt het JeugdBeachCircuit naar Winterswijk, zondag 19 juni heren 1-ste divisie, zaterdag 2 juli heren 3de divisie en zondag 3 juli dames 3de divisie. Er zal door Skopein Wivoc ook gekeken worden of er nog een ander toernooi(en) georganiseerd kan worden. Te denken valt aan een regionaal toernooi met vrije inschrijving, jeugdtoernooi, bedrijventoernooi of misschien ook nog wel een regionale competitie met deelname van verenigingen uit de directe omgeving.

Vanaf 25 april liggen de velden er, materiaal is aanwezig en Skopein Wivoc heeft ook hier de insteek van Ambitie, Prestatie en Recreatie. Komend jaar zal moeten uitwijzen of voor de beachsport ook dit de juiste volgorde zal gaan worden.

Nieuws

19 april 2017

Beachvolleybal toernooien op de Beachvelden

Ook komende zomer zullen er weer diverse beachvolleybaltoernooien gespeeld gaan worden op de beachvelden van Skopein Wivoc. Zowel de jeugd, dames als de heren kunnen aan […]